BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Waarom Nederlanders zo goed Duits spreken

Rudolf Wijbrand Kesselaar (1934 – 2006)  heeft nooit last gehad van valse bescheidenheid. Al in 1979 verscheen zijn autobiografie met de titel “Gib mir mein Fahrrad wieder”. Hij beschrijft daarin het begin van zijn carriere als entertainer die in 1953 startte. ”Ik kwam op en vertelde mijn publiek dat ik Rudi Carell heette, vertelde een paar grappen en ontving 50 gulden”.

De Duitse carrière van Carrell begon in 1965, toen hij op de zender Radio Bremen zijn grappen aan een Duits publiek kon vertellen. Al snel daarna begon hij met de televisieshow Am Laufenden Band, de Duitse versie van Eén van de acht. Van 1978 aan het eind van de jaren ’90 had Rudi Carrell zijn eigen Rudi Carrell show en hij wist daarmee een enorme populariteit op bij onze oosterburen op te bouwen. Meest besproken sketch uit dit programma was een scene uit 1987 waarin gesluierde vrouwen hun ondergoed naar een als ayatollah Khomeini verkleedde acteur gooiden. Als reactie wees de Iraanse regering 2 Duitse diplomaten uit en werd het Goethe instituut in Teheran gesloten.

Rudi Carrell wordt door de Duitse media gezien als de oervader van het Nederlands klinkende Duits. De manier waarop hij bijvoorbeeld het woord ”Toll” uitsprak, is door tientallen Duitse cabaretiers liefdevol gepersifleerd.

In een interview, kort voor zijn dood, deed Carrell nog een bijzondere uitspraak: “Ik heb bewezen dat de Duitsers humor hebben.VIVALDI Travel nodigt u in ieder geval van harte uit om zelf te ervaren hoe het met het Duitse gevoel voor humor zit. We weten in ieder geval zeker dat u in onze vakantiehuizen in Duitsland met open armen zult worden ontvangen. Ook als u de Duitse taal niet zo goed beheerst!

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.