BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Zijn winterbanden in Duitsland verplicht?

In Duitsland geldt dat de auto voorzien moet zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden: rij dus op winterbanden in Duitsland als het winter is of wordt.

Er is geen vaste periode voor deze verplichting; eigenlijk geldt maar één regel: Als er winterse omstandigheden worden verwacht, dient je auto voorzien te zijn van winterbanden.  dus ook bij sneeuw, ijs, ijzel, slush en gladheid  Bovendien moeten auto’s dan ook beschikken over een winteruitrusting.

Onder winterse omstandigheden verstaan we: sneeuw, ijs, ijzel, slush en gladheid, ook in het vroege najaar of het late najaar. Onder een winteruitrusting vallen niet alleen winterbanden, maar ook voldoende ruitensproeiervloeistof en goede ruitenwissers.

Sneeuwkettingen in Duitsland
Rij standaard op winterbanden, maar heb je sneeuwkettingen, neem deze wel mee, want sneeuwkettingen kunnen verplicht zijn, ook buiten de winter en zeker in de bergen; dikwijls maar niet altijd, staat er dan een verkeersbord met een plaatje van een wiel met sneeuwketting.

Dit is in het algemeen hoe een en ander in elkaar zit. Wilt u het exact weten? Kijk dan op de site van het Duitse verkeersbureau of bv. op de site van de ANWB.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.