BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

                            > Naar alle vakantiewoningen in Duitsland

 Klik op het logo en lees op de officiële website van het Duits Verkeersbureau alle info over vakantie in Duitsland

 

Maar liefst één derde van Duitsland bestaat uit beschermde natuurgebieden. In de natuurparken, biosfeerreservaten en maar liefst zestien nationale parken gaan natuurbescherming en recreatie hand in hand. Een vakantie is hét moment om deze groene wereld - naast de deur - te ontdekken. Natuurlijk vanuit je Vivaldi vakantiehuis.

 

Vakantieland Duitsland: Groen in elk seizoen

 

 

Lente
De zon schijnt! Terwijl de natuur ontluikt, begint het weer te kriebelen:  wie wil nou niet meteen z’n wandelschoenen aantrekken of op de fiets stappen om op ontdekkingsreis gaan in de frisse Duitse buitenlucht? Terwijl u kilometers maakt, voelt, ruikt, ziet en beleeft u de natuur. In het Zwarte Woud bijvoorbeeld, waar het nationale park Schwarzwald ruim 10.000 hectare beslaat en waar bedreigde dieren en planten ongestoord kunnen leven. Wie het avontuur dichter bij huis zoekt, kan eens gaan klettersteigen in het Westerwald, een uitgestrekt natuurgebied tussen Keulen en Frankfurt.

 

Zomer

De groeiende aandacht en herwaardering voor de natuur heeft er in Duitsland voor gezorgd dat dieren als de eland, lynx, de bever en de wolf zich weer in Duitsland thuis voelen. Geen beter moment om de natuur van zo dichtbij en zo actief te beleven als de zomer! Wat te denken van kanoën op de jonge Donau, wandelen tussen de boomtoppen in de Thüringse Hainich, een culinaire vulkaanwandeling in de Eifel, met de segway door het Beierse Woud en op stap met een ezel in het nationale park van de Harz? De mogelijkheden zijn ongekend!

 

Herfst

 

Als het kwik langzaam daalt en de herfst langzaam maar zeker zijn intrede doet is het de ideale tijd om lekker veel buiten zijn. De Duitse natuur verveelt nooit: van de bergen in het zuiden tot de rivieren in het oosten en van de kustgebieden in het noorden tot de wijnheuvels in het westen. Het oudste wijnbouwgebied van Duitsland is de Moezel, al 2000 jaar geleden werd hier wijn verbouwd. Schuif aan bij een van de vele wijnfeesten in de herfst, nadat je een dagje flink hebt doorgestapt op de Moselsteig. Vanaf het 380 m hoge wandelpad is het uitzicht over de glinsterende rivier fenomenaal. 

 

Winter

Ook als wintersportbestemming gooit Duitsland hoge ogen. Je kunt er uitstekend terecht voor traditionele wintersporten, zoals skiën en langlaufen. Maar ook voor activiteiten die je 'voetafdruk' beperken en de natuurlijke omgeving zo min mogelijk belasten, zoals snowkiten of sneeuwschoenwandelen. De skigebieden in de Beierse Alpen behoren ijskoud tot de meest gevarieerde van Duitsland. Wie al binnen een paar uurtjes rijden op de lange latten wil staan, kan naar het Sauerland.

 

                      > Naar alle vakantiewoningen in Duitsland

Klik op het logo en lees op de officiële website van het Duits Verkeersbureau alle info over vakantie in Duitsland

 

TIPS. Regelmatig ontvangen wij tips van het Duits Verkeerbureau. De leukste plaatsen wij hieronder.

 

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.