BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Duitsland. Verrassend veel vakantie.

< Naar vorige pagina

Reis & Verkeersinformatie Duitsland

 

 

DUITSLAND, vlakbij en verrassend veel vakantie!

Of u nu een bestemming voor de grote vakantie zoekt of voor een lang weekend, er even lekker met de familie tussenuit, met een groep vrienden of zich wil laten verwennen met z'n tweetjes: Duitsland heeft altijd wel een passende oplossing voor u. Duitsland ligt redelijk dichtbij, heeft aantrekkelijke regio's met van die gezellige, karakteristieke dorpjes en talrijke historische steden. Duitsland heeft goed bereikbare vakantiegebieden met prachtige landschappen, waar u o.m. heerlijk kunt wandelenen en fietsen, het hele jaar door. Genieten van die vriendelijke gastvrije sfeer in familiaire accommodaties. En dat alles voor een schappelijke prijs.

 • Dus daarom Duitsland:

  - prettig geprijsd
 • - verrassend veelzijdig
 • - makkelijk bereikbaar
 • - kindvriendelijke accommodaties
 • - prima prijs-/kwaliteitsverhouding
 • - gevarieerde keuken en goede wijnen
 • - gezellige steden waar het goed shoppen is
 • - weinig taalbarrieres
 • - Nederlanders zijn graag geziene gasten

  "Beter een goede buur dan een verre vriend!"

Reizen per auto 

Duitsland heeft een modern, efficiënt wegennet van ca. 11.000 km, tolvrij. Meer dan 700 wegrestaurants, tankstations en hotels bieden 24 uur per dag een uitgbreide service.

Tanken

In geheel Duitsland kunt u de navolgende soorten loodvrije benzine tanken: normaal (91) , Super (95), Super Plus (98) en Diesel. Ook het aantal gastankstations wordt in Duitsland steeds groter; voor een overzicht kijk u op de site van: gas24.de

 

 

Douanebepalingen en (auto-)papieren

Binnen de Europese Unie zijn in principe alle grenscontroles verdwenen. Wel dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitsbewijs.

Als reiziger van een EU-land kunt u onbeperkt goederen aanschaffen, mits deze niet zijn bedoeld als handelswaar.

Als documenten moet u altijd een geldig rijbewijs, het kentekenbewijs van het motorvoertuig en een verzekeringsbewijs hebben.

Maximumsnelheid

Binnen de bebouwde kom is voor personenauto's de maximumsnelheid 50 km p/u. Buiten de bebouwde kolom 100 km p/u.  De aan-bevolen sneldheid van 130 km p/u geldt voor autosnelwegen en vierbaanssnelwegen.

Autogordels. In auto's die op de voor- en achterbank voorzien zijn van veiligheids-gordels is het gebruik verplicht.

Verkeerstekens

De verkeerstens zijn aangepast aan de internationale tekens.

 

 

Kinderen

Kinderen t/m 12 jaar en die kleiner zijn dan 1.50 m moeten in auto's in een EU-goedgekeurd kinderzitje vervoerd worden. Voor meer info: adac.de

Wegenwacht

Bij een ongeval of pech kunt u op alle wegen in Duitsland de hulp inroepen van de ADAC. Gratis service voor leden van buitenlandse partnerclubs, bv. de ANWB.

Algemeen alarmnummer: 110. Brandweer en ongevallen 112 of 19222

 

Winterbanden

Het is in Duitsland wet, dat de auto aan winterse weersomstandigheden aangepast moet zijn. Ofwel, bent u onderweg met zomerbanden en merkt u dat u onvoldoende of geen grip meer op de weg heeft, dan moet u uw voertuig aan de weg zetten en maatregelen treffen. Houdt u het verkeer op omdat uw auto niet aan de weersomstandigheden aangepast is, ook dan loopt u het risico beboet te worden. Deze boetes lopen veelal op in de tientallen Euro's! Kortom, voordat u de Duitse wegen opgaat, let op de weers- voorspellingen. Zie de ANWB-site of ook http://www.debandenwisselweken.nl/banden.htm

 

 

Wegenhulporganisaties

ADAC: Allgemeiner Deutscher Automobil-Club
Am Westpark 8, D-81373 München               Website: adac.de

AvD: Automobilclub von Deutschland
Lyonerstraße 16,
D-60528 Frankfurt a.M. - Niederrad

ACE: Autoclub Europa e.V.                     Zentrale > Schmidenerstraße 227, D-70374 Stuttgart
Website: ace-online.de

Openingstijden

In Duitsland openen de winkels tussen 9.00 / 10.00 uur en sluiten de meeste tussen 18.00 en 20.00 uur. In de grotere steden houden de winkels veelal geen middagpauze.

Apotheken zijn over het algemeen geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.30 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Spreekuren bij huisartsen zijn gewoonlijk van 9.00 tot 12.00 en van 15.00 tot 18.00 uur, en op afspraak. Vele artsenpraktijken zijn op woensdag gesloten.

Let op. Er zijn afwijkingen mogelijk.

 

 

 Postkantoor, bank, musea 

De banken zijn over het algemeen geopend op weekdagen van 8.30 tot 13.00 en van 14.30 tot 16.00; op donderdag tot 17.30 uur. Op zaterdag en zondag en op nationale feestaden zijn de banken gesloten.

Postkantoren zijn in grote steden meestal geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 18.00 uur en op zaterdag tot 12.00 uur. Op grotere treinstations zijn ze vaak langer open en ook op zondag.

De meeste musea in Duitsland zijn op maandag gesloten.

 

Openbaar vervoer 

Voor trams en (stads-)bussen gelden geen vaste prijzen, zodat deze kunnen variëren. De ritprijs is namelijk afhankelijk van de afstand/het aantal tariefzones. Verblijft u ergens meerdere dagen dan is het raadzaam om geen losse tickets te kopen maar bv. een kaartje dat meerdere dagen geldig is.

Reist u zonder geldig vervoersbewijs dan kunt u hiervoor een boete krijgen van minstens € 30,-- p.p

 

Het weer 

Het overwegend gematigde klimaat maakt Duitsland tot een aantrekkelijke reis-bestemming voor het gehele jaar. In de zomer ligt de temperatuur tussen de 20 en 30 graden; in de winter ronde het vriespunt. De verschillende regio's vormen wel een geheel eigen klimaatzone. Wintersport is mogelijk vanaf december tot maart/april.

Voor de weersvoorspellingen in Duitsland maken wij gebruik van yahoo.com. Ook kunt u goed terecht op de website www.wetter.de

 

 

Reizen per trein

Duitsland beschikt over een dicht spoornet-werk. Modern en betrouwbaar. De treinen van InterCity (IC) en InterCity Express (ICE) verbinden meer dan 50 Duitse steden met elkaar. De kleinere plaatsen zijn prima bereikbaar met de 'Regionalbahnen'. Het is trouwens raadzaam om te allen tijde te reserveren. Op de website bahn.de vindt u alle info over vertrektijden, treinverbin-dingen, prijzen, fiets mee enz.

Kinderen tot 14 jaar kunnen gratis reizen onder begeleing van een (groot-)ouder.

 

Reizen per auto

Voldoende afstand houden moet overal, echter in Duitsland is het 'plicht' om in ieder geval ten minste  'halber Tacho' te rijden. Wat houdt dit in?

De juiste minimum afstand is uw snelheid delen door twee. Dus als u 100 km/u rijdt dan dient u minstens 50 meter afstand te houden.

.

 

 

 

Mag mijn huisdier ook mee?

Voor het meenemen van huisdieren (max. 3 honden en/of huiskatten) is geen vergunning vereist. Wel dient u in het bezit te zijn van een geldig bewijs van inenting tegen hondsdolheid. Hiervoor volstaat het EU-paspoort. Dit wordt afgegeven door de dierenarts en moet aan de volgende voorwaarden voldoen: Het dier moet geïdentificeerd kunnen worden ahv een tatoeage of microship; het identificatienummer moet in het EU-paspoort vermeld staan; in dit paspoort moet een geldige inenting tegen rabiës zijn aangetekend.

De navolgende honden mogen wel in Duitsland worden ingevoerd mits u niet langer dan miximaal vier weken in Duitsland verblijft en deze een muilkorf dragen: pitbull, Staffordshire (bull-)terriër en Bullterriër. Overigens dienen alle honden altijd aangelijnd te zijn.

Let op. Vervoer uw hond dusdanig dat deze bij onverwachte manoevres, zoals plotseling remmen, geen levend projectiel wordt en kans loopt zich te verwonden. De hond mag ook niet voorin bij de bijrijdersstoel of op de schoot van de bestuurder vervoerd worden. Wat wel mag is op de achterbank, voorzien van een speciale hondengordel. In de achterbak kan dit dmv een opvangnet of een hek.

Zwarte Zaterdag

Helaas kent ook Duitsland de zogeheten zwarte zaterdagen, ze vallen altijd in het hoogseizoen in juli en augustus. Dit komt doordat u nog steeds verplicht bent om dan van zaterdag tot zaterdag te huren. Dat is natuurlijk heel vervelend, juist omdat u misschien best wel op een andere dag kan / wil reizen. Fijn om nu te weten, dat juist VIVALDI Travel.nl u de vrije keuze laat. Dus geen verplichte zaterdag en ook geen verplichting alleen hele weken. Nee, bij ons is het vrijheid, blijheid: Ú bepaalt zelf wanneer u aankomt en hoe lang u blijft. Alle huizen zijn per dag te boeken.

 

De vakantieverzekeringen

Wanneer u op vakantie gaat wordt u met verschillende risico's geconfronteerd. Om de financiële gevolgen van deze risico's te dragen, raden wij u aan een reisverzekering af te sluiten. VIVALDI Travel.nl werkt hiervoor samen met de Europeesche en heeft samen met deze maatschappij twee speciale verzekeringen samengesteld.

REISVERZEKERING Voor maar € 7,50 per dag - per woning zijn de bewoners o.m. verzekerd voor hun bagage, kostbaarheden en apparatuur. Deze verzekering inclusief autohulp en -huur!

ANNULERINGSVERZEKERING Voor 7% van de reissom bent u o.m. verzekerd als u moet annuleren, of uw vakantie moet afbreken ten gevolge van een ongeval, ernstige ziekte, overlijden, scheiding, werkloosheid, het onverwacht toegewezen krijgen van een huurwoning. BOVENDIEN biedt deze annuleringsverzekering tevens een dekking tot een bedrag van € 2.250,-- bij schade die door u of medebewoners is toegebracht aan uw vakantieadres.

EXTRAATJE voor de klanten van VIVALDI Travel.nl : Bij ons betaalt u géén poliskosten!

Let op! U kunt alleen van deze voordelige service gebruik maken mits u bij VIVALDI Travel.nl gelijktijdig een vakantie boekt.

Vragen of opmerkingen?

Stel nu hier uw vraag en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.