BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Beierse Woud. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Beierse Woud


Het Beierse Woud ligt naast de Donau, tussen Regensburg en Passau. het is een onderdeel van het grootste bosgebied van midden Europa en een ideaal gebied voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het gesteente in dit gebied bevat grote hoeveelheden kwarts. Hierdoor is in het Beierse Woud een grote glasindustrie ontstaan. Tot op de dag van vandaag produceert de streek fraaie glazen objecten en kun je diverse glasblazerijen bezoeken, o.a. in Zwiesel.

Wandelen in het Beierse Woud

Het Beierse Woud is een eldorado voor wandelaars en bergbeklimmers. Er zijn 40.000 km gemarkeerde wandelpaden; dat komt overeen met een wandeling rondom de aarde! Hier vindt u ook het langste boomkruin pad ter wereld(!). De afwisselende routes voeren langs meren, door dalen en over alpenweiden tot aan de bergtoppen van de Alpen. Tip: De Wildbachklamm Buchberger Leite bij Freyung, dat zich graag 'de deur naar het Beierse Woud' noemt. Hier wordt ook het jaarlijkse historische Slotfeest gehouden op het Schloss Wolfstein.

Het aanbod is aantrekkelijk voor zowel gezinnen, recreatieve wandelaars als bergbeklimmers. Op de vele langeafstandsroutes en in natuurparken, zoals het nationale park Beierse Woud, kun je de natuur van dichtbij ontdekken. Aan het einde van elke tocht kun je genieten van de typisch Beierse gastvrijheid en gezelligheid in hutten  en restaurants.

 

 

Watersport in het Beierse Woud

In het Beierse Woud vind je veel meren en rivieren met prima mogelijkheden om te watersporten. Hieronder vind je opsomming van plekken waar je een boot kunt huren. Arbersee (Bayerisch Eisenstein), Eginger See (Eging am See),  meertje bij de Schrottenbaummühle (Fürsteneck en Perlesreut), Freudensee (Hauzenberg), Blaibacher See (Blaibach), Neubäuer See (Neubäu bij Roding), Regener See (Regen), Dreiburgensee (Tittling en Thurmansbang), Ilz-Stausee (Tiefenbach bij Passau), Silbersee (Tiefenbach/OPf.-Treffelstein), Höllensteinsee (Viechtach en Prackenbach), Rannasee (Wegscheid), Perlsee (Waldmünchen), am Altwassersee (Windorf) en natuurlijk de Regen, Weißer Regen en de Donau. Kano- en kajaktochten kun je maken in o.a. Blaibach, Böbrach, Bogen, Deggendorf, Fürsteneck, Bad Kötzting, Miltach, Niederalteich, Offenberg, Perlesreut, Regen, Ringelai, Roding, Thurmansbang, Viechtach, Winzer.

Bezienswaardigheden in het Beierse Woud

Straubing
De oude hertogstad Straubing ligt aan de oevers van de Donau. Deze mooie stad is dé toegangspoort tot het natuurpark Beierse Woud.

Walhalla tempel
Koning Ludwig liet in het Beierse Woud een opmerkelijk bouwsel achter. Aan de rand van het natuurpark, in Donaustauf, vind je het Walhalla, een reusachtige Griekse tempel die zich op een honderd meter hoge rots boven de Donau verheft.

Lees meer

Beierse Woud album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren