BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Beieren. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie BeierenVakantie in de Beierse Alpen

Op de grens tussen Duitsland en Oostenrijk (Tirol) liggen de Beierse Alpen. De overweldigende natuur trekt jaarlijks duizenden toeristen uit binnen- en buitenland naar dit gebeid. De hoogste top van de Duitse Alpen (en van Duitsland) is de Zugspitze met een hoogte van 2962 meter. Bij een vakantie in dit gebied zult u iedere dag genieten van sprookjesachtige vergezichten en de zuivere lucht. Minder bekend is dat er in de Beierse Alpen enorm veel water te vinden is. Zo vindt u er zo’n 300 meren die, omgeven door steile bergen, glinsteren in het zonlicht.

 

De Beierse Alpen staan ook bekend om hun enorme rijkdom aan plaatselijke tradities. In de gezellige dorpen en steden zijn er tal van bijzondere concerten, muziekfestivals, literaire evenementen en tentoonstellingen.

 

VIVALDI Travel verhuurt een tiental persoonlijk geselecteerd vakantiewoningen in de Beierse Alpen.  Deze accommodaties liggen rustig en u bent altijd omringd door de indrukwekkende bergwereld in dit gebied.

 

Wandelen in de Beierse Alpen
Wandelen in de Beierse Alpen: dat is het verkennen van miljoenen jaren oude landschappen. U wandelt hier door afgelegen valleien, over spectaculaire bergtoppen en langs prachtige, kristalheldere meren. Er zijn in dit gebied honderden kilometers wandelwegen aangelegd. Variërend van een rustige wandeling langs de oevers van een meer tot een urenlange tocht door de bergen. Bij de meeste toeristenbureaus kunt u ook wandelingen onder begeleiding van een professionele berggids boeken. En het is mogelijk om zelfstandig van berghut naar berghut te lopen, maar zo’n wandeling vergt een grondige voorbereiding. Tips hierover vindt u op de (Duitstalige) site
www.wanderpfa.de

 

In de Beierse Alpen vindt u een aantal prachtige natuurgebieden die elke ontelbaar veel wandelpaden hebben:  de Berchtesgadener Alpen, de Chiemgauer Alpen, de Allgäuer Alpen, de Ammergauer Alpen en het Wettersteingebergte. In dit laatste gebied ligt de Zugspitze, de hoogste Duitse bergtop.  Geoefende klimmers kunnen te voet omhoog vanuit Garmisch-Partenkirchen. Een tocht waarbij zo’n 2200 meter hoogteverschil moet worden overbrugd. U kunt de top gelukkig ook met een berg lift bereiken!

 

Zwemmen en watersport in de Beierse Alpen

Water is nooit ver weg tijdens uw vakantie in de Beierse Alpen. Zoals in heel Duitsland zijn er in veel grotere dorpen uitstekende openlucht en overdekte zwembaden. In de zomer is een dagje aan een van de vele meren een must.  De grote Chiemsee is ideaal voor zeilers en surfers, maar ook vissers en duikers komen hier aan hun trekken. Vrijwel alle meren in de Beierse Alpen hebben speciale voorzieningen voor zwemmers en zonaanbidders in de vorm van strandbaden, duiktorens en horecavoorzieningen. Op een aantal plaatsen in de Duitse Alpen kunt u ook terecht voor een echt wildwater avontuur. Een rafting tocht op de Saalach aan de grens met Oostenrijk is een unieke ervaring waarbij geen mens droog blijft! Meer informatie op www.rafting.de

 

Uitstapjes

In de Beierse Alpen kunt u bij veel uitstapjes nader kennis maken met de ongerepte  natuur van het Alpenmassief. We geven u graag een aantal suggesties:

 

Zugspitze in Garmisch Partenkirchen
Bergtrein naar een uniek uitzicht vanaf het hoogste punt van Duitsland
http://www.zugspitze.de

 

Partnach kloof in Garmisch Partenkirchen
Uniek wandeling langs grotten en watervallen in een spectaculaire bergwereld
http://www.partnachklamm-info.de

 

Kerkje in Oberammergau
Unieke Rococo inrichting. Volgens velen de mooiste kerk van Beieren

http://www.ammergauer-alpen.de/oberammergau/Media/Attraktionen/Kappelkirche

 

Kasteel Neuschwanstein bij Füssen
Ongelooflijk project van Koning Ludwig II is een echt sprookjeskasteel
http://www.neuschwanstein.com/index.htm

 

Chiemsee bij Prien am Chiemsee
Maak een boottocht op het prachtige meer met het vrouweneiland en het manneneiland
http://www.chiemsee-schifffahrt.de/

 

 

Motor rijden in de Beierse Alpen

Motorrijden over slingerende bergwegen, langs spectaculaire uitzichten, over uitstekend onderhouden wegdek in een zacht klimaat? Dan bent u in de Beierse Alpen op de goede plek. De Duitse Alpentour is een 450 km lange, bochtige panoramatour door het grandioze berglandschap, van de Bodensee naar Berchtesgaden am Königssee. Deze populaire Duitse vakantieroute leidt door het spectaculaire landschap van het hooggebergte van Zuid-Beieren. Volgt u de hele route, dan komt u langs 21 bergmeren, 25 burchten, kastelen en kloosters en meer dan 60 kuuroorden en idyllische dorpjes. Natuurlijk kunt u ook delen van deze route over bergpassen, viaducten en bruggen met spectaculaire uitzichten rijden. Hij zal in ieder geval geen motorrijder teleurstellen.

 

Winter in de Beierse Alpen

Het zuiden van Beieren is een echte wintersport bestemming. Met wintersportplaatsen als Berchtesgaden, Garmisch-Partenkirchen en Oberstdorf komen beginnende én gevorderde skiërs aan hun trekken. Eigenlijk zit u hier voor uw gevoel in Oostenrijk, alleen het dialect klinkt iets anders.

 

Het Berchtesgadener Land met Berchtesgaden en de vier omliggende gemeenten Bischofswiesen, Marktschellenberg, Ramsau en Schönau a. Königssee hebben een kleine 100 kilometer aan pisten en een ruime 80 kilometer aan langlaufloipes.

 

Garmisch Partenkirchen ligt op ongeveer 700 meter aan de voet van de Zugspitze (2962 meter) en  is de bekendste wintersportplaats van Duitsland. Sinds de Olympische Spelen (1936) er hebben plaatsgevonden en met het jaarlijkse schansspringen heeft het dorp grote internationale bekendheid gekregen. Rondom het dorp liggen vier skigebieden met honderden kilometers piste Het Zugspitzplatt (20 km pistes) is een sneeuwzeker gletsjergebied, waar u tot half mei kunt skiën.

 

Oberstdorf ligt aan de Oostenrijkse grens en het skigebied heeft direct aansluiting met het skigebied Kleinwalsertal in Oostenrijk.  Het heeft geen een uitbundige après-ski en pistes die vooral geschikt zijn voor beginners. Het is dan ook een ideale wintersportbestemming voor families met kinderen.

 

 

 

Lees meer

Beieren album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren