BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Zwarte Woud. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Zwarte Woud


Meer dan 200 kilometer lang en 60 kilometer breed, is het Zwarte Woud niet alleen het meest gevarieerde, maar ook het bekendste vakantiegebied van Duitsland. De Zwarte Woud meisjes, Zwarte Woud boerderijen, Zwarte Woud bolle hoeden, koekoeksklokken – Het Zwarte Woud vertegenwoordigd alles wat je verwacht van een Duitsland plaatje in een reisgids. Voor de familie is het Zwarte Woud de ideale vakantiebestemming. Het gebied kreeg onlangs de “familie vriendelijke vakantie bestemming” award.

 

Natuur in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een populaire bestemming voor vakantiemakers en bezoekers vanwege zijn dichte bossen, magnifieke bergtoppen met zijn spectaculaire uitzicht, mysterieuze meren en romantische valleien.

Het beeld van de ansichtkaart: charmante kleine boerderijen in de bergen, schitterende meren, moerassen en romantische ravijnen.

Activiteiten in het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud was de geboorteplaats van het skiën in centraal Europa, met de eerste skiclub die opgericht is bij de Feldberg, die een hoogte van 1493 meter heeft. Hier zijn de eerste houten ski’s geproduceerd en is de eerste skilift gebouwd.

Tegenwoordig is het gebied rondom de Feldberg het grootste ski gebied naast de Alpen. Met meer dan 23000 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes en ruim 8000 kilometer aan bewegwijzerde fietsroutes is het ideaal voor wandelaars en fieters/mountainbikers.

Bezienswaardigheden en cultuur in het Zwarte Woud

Thermaal baden zoals Baden-Baden, Badenweiler en Bad Wildbad hebben een lange en rijke traditie. Nergens anders in Duitsland vind je bronnen met zulke hoge waardigheid. De locatie bij de grens met Duitsland, Zwitserland en Frankrijk biedt gasten makkelijk toegang tot diverse culturele en gevarieerde landschappen.

Alle steden (Freiburg, Karlsruhe, Pforzheim, Freudenstadt, Offenburg, Donaueschingen …) combineren een atmosfeer van gastvrijheid met een rijke historie en modern interesse.

U vindt culturele hoogtepunten door het hele gebied heen, van folklore festivals in Duitsland grootste open-air stage in Ötigheim tot Schwarzwald muziekfestivals – het Zwarte Woud muziek festival – met diverse acts in 25 dorpen en steden door het hele Zwarte Woud.

Maar zelfs zonder de speciale evenementen, de ontelbare musea, tentoonstellingen, theaters en openlucht theaters bieden entertainment en plezier om aan ieders smaak te voldoen. Verken de rijke historie en cultuurerfgoed op bezoek bij kastelen, kerken, kloosters en bekijk het handwerk uit vroegere tijden.

Oud of nieuw – er is altijd voor elke generatie op cultureel gebied in het Zwarte Woud.

Lees meer

Zwarte Woud album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren