BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Eifel. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Eifel

De Eifel is een van de meest populaire vakantieregio's van Duitsland. Dat je hier vakantie wil vieren is heel begrijpelijk, want een vakantie in de Eifel betekent genieten van een prachtige natuur met meren, beekjes, talrijke wandel- en fietspaden, volop recreatiemogelijkheden (bv. zwemmen, tennis, kegelen, (mini)golf), vele interessante, historische stadjes met tal van leuke bezienswaardigheden, een goede winkelstand, prima restaurantjes in vele variaties en natuurlijk allerlei gezellige terrasjes.
In de Eifel zijn ook de vulkaanmeren, ooit ontstaan in een heel ver verleden; ook de verschillende te bezichtigen burchten en kastelen zijn stille getuigen van een rijk verleden. En modern vertier? Uiteraard. Wat dacht je van het formule 1 racecircuit, de Nürburgring? Adrenaline het hele jaar door! Voor de jongere racers zijn er op verschillende plekken kart- en zomerrodelbanen, natuurlijk ook voor de ouders volop vakantieplezier. Naast enkele erg leuke pretparken zijn er ook dierentuinen, een geopark en te bezichtigen bierbrouwerijen. De Eifel is bovenal een echt voordelige vakantieregio. Het zeer ruime assortiment aan artikelen in de supermarkten zijn over het algemeen zo'n procent of 10 tot 15% goedkoper dan bij ons. De benzine is voordeliger en een prima avondmaaltijd heb je gemakkelijk voor 12 euro per persoon, inclusief een lekker drankje. Ook de entreegelden van de vele attracties zijn zonder meer schappelijk. En een vakantiewoning, vakantiehuis of appartementen boek je bij VIVALDI Travel.nl al voor zo'n drie tientjes per dag. Stuk voor stuk compleet ingericht en met modern comfort, zowel voor een verblijf met z'n tweetjes, als voor het hele gezin of een vriendengroep.

Natuur in de Eifel
Deze streek is een door het vulkanisme van de nieuwe aardgeschiedenis gevormd landschap. De Vulkaaneifel is het absolute hoogtepunt van het landschap. Met een dicht netwerk van maren (kratermeren), de zogenaamde “blauwe ogen” van de Eifel en de 10.000 jaar slapende vulkanen is het een absoluut lust voor het oog.

De talrijke maren zoals bijvoorbeeld het Laacher meer zijn uitermate populair als watersportparadijs. Voor meer informatie over de vulkanen en maren kunt u altijd een bezoek brengen aan het Eifel-vulkanmuseum in Daun en het Maarmuseum.

In sneeuwrijke winters geldt de Eifel met haar duizend natuurgezichten ook als een wintersportgebied. Het gebied is opgedeeld in 3 deelgebieden: Zuid-Eifel, Vulkaaneifel en de Schneifel.

Activiteiten in de Eifel
De Eifel is met zijn prachtige wandel- en fietslandschap en rijke cultuur een van de mooiste gebieden in Duitsland. Voor de kinderen zijn er genoeg zwembaden en is er het Eifelpark in Gondorf , het grootste wild- en belevenispark in de buurt. De Eifel biedt voor ieder wat wils!

De Eifel staat bekend als een boeiend wandellandschap met fraaie dorpjes, mooie burchten, kastelen, kloosters, rotsen, meren, watervallen en meer dan 500 borrelende mineraalbronnen. Voor de motorrijders is de Eifel een paradijs van onbekommerd bochtenplezier.

Cultuur en bezienswaardigheden in de Eifel
Naast het landschap biedt de Eifel ook cultureel genoeg. Zo herinneren de kostbare mozaïeken in een Romeinse villa bij Otrang aan de Romeinse tijd. Ook in Ahrdal hebben de Romeinen hun sporen achtergelaten. Zij hebben ooit de 1ewijnstokken geplaatst en inmiddels is het uitgegroeid tot het grootste aaneengesloten gebied voor rode wijn in Duitsland.

Heerlijke tochten door de wijnbouwterrassen bieden niet alleen fantastische uitzichten, maar geven ook inzichten in een van de meest bekende rode wijnparadijzen van Duitsland. Een andere culturele activiteit is het zeldzame spektakel van klokkengieten in Brockscheid.

 

Lees meer

Ook hier is het heerlijk vakantie vieren