BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Saarland. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Saarland


In de driehoek Duitsland-Frankrijk-Luxemburg ligt de kleinste Duitse deelstaat Saarland, tegenwoordig de brug naar de Europese buren. De hoofdstad Saarbrücken, direct aan de Saar en aan de Franse grens gelegen, biedt haar bezoekers een afwisselende geschiedenis en een facettenrijk beeld. Een boeiend spel van contrasten verleent deze streek een heel eigen charme.

Natuur

Het mooiste stuk van Saarland strekt zich uit tussen Saarburg en Mettlach. Hier vindt u mooie loofbossen, steile hellingen, groene dalen en het uitzicht op Duitslands mooiste rivierbocht, de Saarschleife. Dit gedeelte van de Saar speelt het klaar om, na een U-bocht, weer een stuk richting bron te stromen. Van het uitzichtpunt Cloef of de burchtruïne Montclair is dat een overweldigend natuurspektakel.

Een andere prachtige plek is de 120 hectare grote Bostalsee, een groot meer waar men lekker kan ontspannen en genieten.

Activiteiten

Het Saarland is een heerlijke plek voor een (bos)wandeltocht of een fietstocht. Verrassende (bos)wandeltochten zijn de in totaal 273 meter lange Saarland Rundwanderweg en een 150 kilometer lange wandeling langs de Blies.

Voor de fietsers zijn er ontspannen ritjes door dalen of inspannender tochten door het middelgebergte. Let er wel op dat fietsverhuurbedrijven niet dik gezaaid zijn en dat u voor uw eigen vervoersmiddel moet zorgen.

Naast het actief ontspannen kan u ook alleen maar uitrusten. Het Saarland heeft 6 gecertificeerde kuuroorden. Het meest bekende is het lucht- en Kneipp-kuuroord Weiskirchen, midden in het natuurpark Saar-Hunsrück. Hier kan met overal nieuwe kracht opdoen en de tijd en de rust nemen voor de mooie dingen van het leven.

Bezienswaardigheden en cultuur

Burchten, vestingen en kerken zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in deze streek. De imposante Hunsrückdom in Ravengiersburg bij Simmern is een stoere kerk die al van ver de aandacht trekt. Vlak daarbij, in Sargenroth, bevindt zich de bedevaartskerk Nunkirche met Romaanse fresco's.

Een belangrijke bezienswaardigheid bij Bad Kreuznach is de sobere Romaanse kerk van Sponheim. Bezienswaardige kastelen zijn Schloss Dhaun bij Kirn en de burcht van Saarburg waaromheen de stad werd gebouwd.

Het Saarland herbergt enkele oude stadjes die een bezoek waard zijn, zoals Saarburg en Ottweiler. Grootste stad in deze streek is Saarbrücken met 200.00 inwoners. Hier staat het Saarlandmuseum met een verzameling oude en moderne kunst.Het is geen overdreven mooie plaats, maar heeft aantrekkelijke plekjes zoals het schitterende Bürgerpark en de bezienswaardige Ludwigskirche.

In Saarbrücken De steden in het Saarland verspreiden een mediterrane flair. Hier verstaat men de kunst om bij events of festivals van het goede leven te genieten. Hier vindt iedere bezoeker wat zijn hart begeert, of het nu gaat om city-shopping in gerenommeerde boetiekjes of om fabrieksverkoop. Zowel onderweg als in de talrijke musea vindt men indrukwekkende sporen van de geschiedenis. Omdat het Saarland zo dicht bij Frankrijk ligt, is eten hier een stuk levensvreugde en een feest voor de zinnen. Lees meer

Saarland album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren