BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Schneifel. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie SchneifelDe Schneifel of de Sneeuweifel is een heuvelrug in het Eifelgebergte, direct langs de Belgische grens. Het woord Schneifel is samengesteld uit Schnee (sneeuw) en Eifel. In de winter is de hooggelegen Schneifel vaak langere tijd bedekt door een sneeuwdek, doorgaans veel eerder en langer dan in de rest van de Eifel. De hoogste top van de Sneeuweifel is de 697 meter hoge Schwarzer Mann.

Vakantiehuizen in de regio Schneifel
Bij VIVALDI Travel kiest u uit een flink aantal prima vakantiewoningen in Schneifel. Deze accommodaties, op iets meer dan 400 km van Utrecht,  liggen rustig in een groene omgeving.

 
Wandelen en fietsen in de regio Schneifel
In de Schneifel kan heerlijk gewandeld en gefietst worden. Er zijn uitstekende fiets- en wandelpaden over de lengte van de Schwarzer Mann met routes door het bos en langs prachtige dalen. Hier is onder andere uitzicht op het drie-landen-punt, “Dreiländerblick” (Luxemburg, Duitsland, België) en de dorpjes Buchet en Bleialf.  Van Kronenburg naar Birresborn loopt het  ‘’Schneifel Pfad’’. Deze wandelweg van ongeveer 70 kilometer staat garant voor prachtige uitzichten en het gevarieerde landschap van de Eifel.

Uitstapjes in de regio Schneifel
In de regio Schneifel kun je de leukste uitstapjes maken. We geven u graag een aantal suggesties:

Prüm
De stad Prüm is in het jaar 721 rond de abdij van Prüm ontstaan.
http://www.pruem.de/

Eifel Zoo in Lünebach
Op een terrein van 30 hectare vind je hier mee dan 400 dieren in een prachtige omgeving
http://www.eifel-zoo.de/

Wintersport in de Schneifel
Er zijn in de Schneifel 2 skigebieden:
Schwarzer Mann heeft 2 pistes, 2 skiliften en een rodelbaan van 450 meter lang.  Het skigebied Wolfsschlucht ligt 570 meter boven zeeniveau en heeft 1 afdaling en 1 skilift. Met skikanonnen worden in de beide gebieden de sneeuwcondities op peil gehouden.

Lees meer

Schneifel album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren