BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Harz. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Harz


De Harz is een gebergte van zo’n 110 km lang en 40 km breed. Het gebied ligt centraal in Duitsland, tussen Hannover, Göttingen en Eisleben. De hoogste berg van de Harz is de Brocken met 1142 meter.

Het landschap van de Harz wordt gevormd door steile bergen, uitgestrekte bossen, plateaus met hoogveen en lange, smalle dalen.  Een deel van het gebied is aangewezen als beschermd natuurgebied. Dit is het Nationalpark Harz. Hier is de natuur op zijn mooist en zijn prachtige wandel- en fietsroutes uitgezet.

Tot aan het begin van de vorige eeuw was de Harz een echt mijnbouwgebied. Zilver, ijzer, koper en lood werden hier diep in de bergen gewonnen. Tegenwoordig is toerisme in de Harz een belangrijke bron van inkomsten. Goslar, gelegen aan de rand van het Harzgebergte, is de grootste stad in het gebied. In het oude centrum van Goslar zijn de mijnwerkers huizen, de leistenen ornamenten en de Romaanse gebouwen de moeite van een bezoek waard.

Bij VIVALDI Travel kunt u kiezen uit ruim 20 vakantiehuizen, vakantiewoningen in de Harz. Allemaal persoonlijk bezocht en per dag te huren.  En natuurlijk betaalt u bij ons per persoon.

Uitstapjes in de Harz

De Harz is een heerlijk vakantiegebied voor liefhebbers van natuur, rust en ruimte. U hoeft zich tijdens uw vakantie in de Harz niet te vervelen want er zijn een aantal leuke dag uitstapjes te maken.

Stoomtrein Werigerode
Unieke rit in de stoomtrein op de berg Brocken
http://www.hsb-wr.de/

Krodoland Bad Harzburg
Deze grote kinderspeeltuin is perfect voor een dagje uit
http://www.krodoland.de/

Westernstad Pullman City in Hasselfelde
Pretpark in Wildwest stijl
http://www.westernstadt-im-harz.de/

Golfclub Bad Harzburg
18 holes golfbaan met uniek uitzicht op omringende bergwereld
http://www.golfclubharz.de

Naturzeitmuseum Bad Sachsa
Terug in de tijd van gletschers en vulkanen. Uitje voor het hele gezin
http://www.naturzeitmuseum.de

Phaeno in Wolfsburg
Dit leer- en doemuseum over natuurkundige fenomenen is leuk voor jong en oud
http://www.phaeno.de/

Bad Lauterberg
Deze stad is 800 jaar oud en heeft een centrum met kleine straatjes en prachtige vakwerkhuizen
http://www.badlauterberg.de/

Hexenstieg
Wandelweg dwars door de Harz
http://www.hexenstieg.de/

 

Wandelen en fietsen in de Harz

In de Harz zijn meer dan 8000 km wandelroute uitgezet. Of u nu op zondagmiddag een wandeling wilt maken in het bos of een dagtocht over de Hexen-Stieg, in de Harz zijn de mogelijkheden voor liefhebbers van een wandeling door de natuur onbeperkt.

Veel mountainbikers beschouwen de Harz als het beste mountainbikegebied van Duitsland. Er zijn enorm veel goed gemarkeerde routes in alle categorieën; van makkelijk tot extreem, van hoog tot  downhill en van kort tot lang.  Het meest geliefd zijn de 74 routes van de Volksbank Arena Harz die in het hele gebied te vinden zijn; in totaal meer dan 2200 km aan routes. Meer informatie vindt u op www.volksbank-arena-harz.de

Zwemmen in de Harz
In de Harz kan het in de zomermaanden behoorlijk warm worden. Gelukkig is zwemwater nooit ver weg. Grote stuwmeren, idyllische bergmeertjes en stromende rivieren. In de Oberharz bij Hahnenklee kunt u zelfs zwemmen in een stuwmeer die door Unesco op de wereld erfgoedlijst is gezet. Er zijn in de Harz veel openlucht zwembaden en een zestal grote ‘’Erlebnis-baden’’. Een van de mooiste is het Silberbonbad in Bad Harzburg. Hier is een binnen- en buitenbad, een lange glijbaan en grote ligweiden.

Ook duikers kunnen in de Harz terecht. Bij veel stuwmeren zijn duikscholen en prima mogelijkheden om naar speciaal daarvoor afgezonken scheepswrakken te duiken. De Okertalsperre heeft een diepte tot 40 meter en is de meest populaire duiklocatie in de Harz.

 

Motorrijden in de Harz

Stelt u zich voor: een gebied van 2000 km2 met hoge bergen, diepe dalen en kronkelende wegen langs ruisende beekjes, door diepe bossen en langs prachtige watervallen. Volgens liefhebbers zijn er precies 1000 bochten in het wegennet van de Harz te vinden. Voor motorrijders is de Harz een paradijs.

Winter in de Harz

De Harz heeft een echt landklimaat met sneeuwzekere winters. Er zijn 3 skigebieden in de Harz die geschikt zijn voor een heerlijke dag wintersportpret voor de hele familie.
1. Wurmberg - Braunlage
Dit skigebied heeft een lange gondelbaan en drie sleepliften. Het gebied heeft ruim 10 kilometer aan pistes, een rodelbaan van 1,5 kilometer en een springschans. Verder zijn er tientallen kilometers langlaufroutes uitgezet. Dankzij de moderne gondelbaan zijn er vrijwel geen wachttijden. Het skigebied heeft zowel blauwe, rode als zwarte pistes.
2. Bocksberg - Hahnenklee
Dit skigebied is de kleinste van de drie grootste skigebieden in de Harz, Er is een blauwe afdaling en een aantal rode en zwarte pistes. De pistes zijn kort maar zeker ook geschikt voor gevorderde skiërs.
3. Matthias Schmidt Berg – Sankt Andreasberg
Dit is een klein gebied met zo’n 3 km aan pistes, maar geliefd bij gevorderde wintersporters omdat er vrij steile hellingen zijn. In de directe omgeving zijn een aantal mini skigebieden met een enkele sleeplift.

Lees meer

Harz album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren