BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Saar-Moezel. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Saar-MoezelVIVALDI Travel.nl verhuurt een klein aantal prima vakantiewoningen in de Saarl-Moezel regio. Deze accommodaties, op iets meer dan 400 km van Utrecht,  liggen rustig in een groene omgeving.

Wandelen en fietsen in de regio Saar-Moezel
Kabbelende beken, met varens begroeide open plekken, avontuurlijke rotsen, de wandelroutes in het Saarland voldoen aan ieders wandeleisen. Het Saarland biedt ook fietstoeristen volop afwisseling: spectaculaire natuur, tochtjes naar Frankrijk, bergachtig gebied en vlakke rivierdalen.

Zwemmen en watersport in de regio Saar-Moezel
Midden in het overdadige groen van het Natuurpark Saar-Moezel ligt de Bostalsee. Met zijn wateroppervlak van 120 ha biedt het grootste stuwmeer van Zuid-West Duitsland de recreant een groot aantal watersportmogelijk- heden, zoals zwemmen, surfen, zeilen, vissen, duiken of varen. Twee grote zandstranden en ruim aangelegde ligweiden nodigen uit tot zonnen, zandkastelen bouwen of beach volleybal spelen. Wie liever een gezellig boottochtje maakt op de Bostalsee, kan dit doen met de catamaran 'Sankt Wendeler Land' die door zonnecellen wordt aangedreven.

Uitstapjes in de regio Saar-Moezel
In de regio Saar-Moezel heeft u veel keuze uit leuke bezienswaardigheden, dierparken, grotten, en historische gebouwen. We geven u graag een aantal suggesties:

Völklinger Hütte
Uniek museum over de geschiedenis van de staalindustrie in dit deel van Duitsland. De voormalige hoogovens staan op de Werelderfgoedlijst
http://www.voelklinger-huette.org/

Saarschleife
De rivier de Saar stroomt met veel bochten door het glooiende landschap. Het meest extreem is dat bij de Saarschleife, goed te bekijken vanaf het uitkijkpunt Cloef in Orscholz.

Druipsteengrotten bij Niedaltdorf
Deze 120 meter lange grot is meer dan 8000 jaar geleden ontstaan.

Lees meer

Saar-Moezel album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren