BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Taunus. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Taunus

 Een van de oudste wapens van de Taunus


Het Taunusgebergte strekt zich uit ten noorden Frankfurt tot aan de Lahnvallei. Het gebergte is vrij steil in het zuiden en zacht afdalend naar het noorden toe. De Großer Feldberg (880m) is de hoogste top. Vanaf de top heeft u een uniek uitzicht over de Rijnstreek.  In het gebied zijn talrijke burchten - deels prachtige ruïnes - zoals Eppstein, Königstein en Falkenstein. Of wat dacht u van de oude gerestaureerde Romeinse burcht van Saalburg. De grond van de Taunus borrelt van het heilzame water. Thermen en wellness zijn dan ook echte Taunus-specialiteiten. De grote stad  Frankfurt, de geboortestad van Goethe, ligt direct aan de rand van het Taunus gebergte. Een paradijs voor shoppers en liefhebbers van moderne architectuur.

Vakantiehuizen in de Taunus
VIVALDI Travel verhuurt een klein aantal prima vakantiewoningen in de Taunus. Deze accommodaties liggen rustig en u bent altijd omringd door de indrukwekkende natuur van dit gebied. Veel huizen zijn vrijstaand en worden door u alleen bewoond.

Naar alle vakantiehuizen in de Taunus»
 
Wandelen en fietsen in de Taunus
De mooiste wandelingen vindt u in het Hochtaunus natuurpark. Dit natuurgebied heeft een oppervlakte van meer dan 134.000 hectare, is één van de twee natuurparken in de Taunus en het op één na grootste natuurpark in Hessen. Zonovergoten hellingen en rustige, brede heuvels wisselen zich af met diepe dalen.

Sportieve fietsers beklimmen de Grote Feldberg. Met t 881,5 m boven de zeespiegel is dit de hoogste berg in het zuidwestelijke deel van Hessen en in de Taunus regio en de hoogste berg van het hele Rijnlandse Massif. Voor een wat minder sportieve fietstocht in de Taunus adviseren we u om een e-bike te huren. Dat kan op heel veel plaatsen.

Naar alle vakantiehuizen in de Taunus»

Zwemmen en watersport in de Taunus
De Taunus is eigenlijk een groot wellness eiland. In de meer dan 15 kuuroorden in het kleine gebied vinden liefhebbers van relaxen de mooiste sauna’s en zwembaden. Het openluchtbad Viktoria-Luise is omringd door een parkachtige tuin en biedt een uniek waterlandschap van rui 1.400 vierkante meter. Het bad wordt  gevoed door het warme thermale water van de "Viktoria-Luise-bron".  In het wellness gedeelte van het bad vindt u elf Finse Blokhut sauna’s, een stoombad, een zoutgrot en solariums.

Uitstapjes in de Taunus
In de Taunus heeft u veel keuze uit leuke bezienswaardigheden, dierparken, grotten, en historische gebouwen. We geven u graag een aantal suggesties:

Goethe National Museum in Weimar
De kristalgrot Kubach is de enige kristalgrot in de Bondsrepubliek.
http://www.kubacherkristallhoehle.de/

Römerkastell Saalburg
Het werelderfgoed Römerkastell Saalburg is ‘s werelds enige gereconstrueerde romeinse kasteel.
http://www.saalburgmuseum.de/

Vogelburg in Weilrod
Uniek vogelpark met honderden papagaaien in een decor van fraaie natuurstenen
http://www.vogelburg.de/

Naar alle vakantiehuizen in de Taunus»
 
Winter in de Taunus
Naast de grote afdaling vanaf de Feldberg vindt u in de Taunus veel kleinere en minder bekende pistes en rodelbanen. Op veel plekken kan de ski uitrusting worden gehuurd en kunt u lessen krijgen.  De talrijke langlaufloipes zijn prachtig. Vooral rond de gemeentes Schmitten en Weilrod zijn verschillende loipes uitgezet, zowel voor beginners als gevorderden.

Naar alle vakantiehuizen in de Taunus»

Lees meer

Taunus album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren