BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Vulkaaneifel. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Vulkaaneifel

 

Wist je dat er geen plek ter wereld is met zoveel vulkanen zo dicht bij elkaar liggen als in de Vulkaneifel? Geheimzinnige donkere heuveltoppen worden omringd door bossen en heidevelden. Hier vind je de hoogste toppen van de Eifel, waaronder de Ernstberg (700 meter) en de Hohe Acht (747 meter). Heel bijzonder zijn de maren, ronde meren die na vulkaanuitbarstingen zijn ontstaan. 

Vanuit je vakantiewoning in de Vulkaneifel vind je zo’n 270 grote en kleinere vulkanen verstrooid over een gebied 30 bij 50 kilometer. Maar wees gerust, hoewel ze tot zo’n 1000 jaar geleden nog vuur spuwden, liggen ze er nu bij als vreedzame, mysterieuze vulkaanmeren of als eenzame vergeten vulkaankegels. Bij VIVALDI Travel kies je uit tientallen zeer betaalbare vakantiewoningen en vakantiehuizen in de hele Eifel.

Wandelen en fietsen in de Vulkaaneifel

De Eifelsteig voert door de mooiste delen van de Vulkaneifel langs de dorpen Gerolstein, Daun, Manderscheid en Himmerod. De totale route is meer dan 300 kilometer, maar je kunt ook etappes doen. In het gebied zijn ook een aantal mooie fietsroutes uitgezet zoals de Maare-Mosel-Radweg. Deze tocht van 58 kilometer loopt tussen Daun en Bernkastel-Kues langs de mooiste vulkaanmeren. 

Lees meer

Vulkaaneifel album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren