BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Westerwald. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Westerwald

Wapen van de stad Montabaur in het Westerwald

Het Westerwald is de groene oase tussen Keulen en Frankfurt.  Het landschap is groen en waterrijk. Glooiende heuvels worden afgewisseld door prachtige rivierdalen en historische dorpen. In het noorden is de bodem rijk aan ijzerhoudend ertsgesteente. Tot in de jaren ’60 van de vorige eeuw waren hier grote mijnen die werk boden aan duizenden inwoners. In het oosten vindt u het kasteel Greifenstien en veel historische vakwerkhuizen.  In het zuiden van het Westerwald kunt u heerlijk wandelen in het Gelbachtal of de historische plaatsen Montabauer en Limburg bezoeken.  In het uiterste westen van het gebied ligt het natuurpark Rhein-Westerwald. Dit groene gebied heeft ongekende wandelmogelijkheden, maar ook een bezoek aan de kloosters van Sint Josef en Ehrenstein of de kloostertuinen van de Waldbreitbacher nonnen liggen voor de hand.

VIVALDI Travel verhuurt een klein aantal persoonlijk geselecteerd vakantiewoningen in het Westerwald.

 
Wandelen in het Westerwald
Het Westerwald is een gebied waar de natuur regeert. Grote steden zult u er niet vinden, maar liefhebbers van bossen, heuvels, helder water en kleine, historische stadjes ontdekken hier een echt paradijs.  De bekendste route in het gebied is de Westerwaldsteig. Deze wandelroute loopt van het zuidwesten naar het noordoosten van het Westerwald. De Westerwaldsteig heeft een totale lengte van 227 km, verdeeld over 8 dag etappes van elk  gemiddeld 29 km. De route voert langs unieke uitzichtpunten, dromerige dorpjes en schilderachtige, riet gedekte vakwerkhuizen. Al wandelend overbrugt u tijdens de dag etappes hoogteverschillen van 300 tot 600 meter. Langs de route zijn de laatste jaren officiële Westerwaldbanken neergezet. Deze robuuste banken van dikke planken, geplaatst op basaltsteen, geven u als wandelaar uw welverdiende rustpunt! De Lahnwanderweg is een andere aanrader voor wandelaars. U volgt hier de rivier de Lahn. Unieke uitzichten over de rivier worden afgewisseld door kleine dorpjes met vakwerkhuizen, imposante kastelen en dichte bossen. De route is zo’n 25 kilometer lang en kan het best worden gestart door uw auto op het marktplein in Diez te parkeren.

Zwemmen en watersport in het Westerwald
Voor waterplezier op een warme dag hoeft u in het Westerwald niet ver te rijden. In het gebied zijn 20 openbare zwembaden en zwem meren te vinden. De Wiesensee bij Stahlhofen is een 80 hectare groot meer met volop mogelijkheden om te zwemmen, te roeien of te zeilen. Rondom het meer zijn meerdere strandbaden met een grote speeltuin. Een veel kleiner meer is de Blaue See bij Vettelschoss. Dit meer heeft een oppervlakte van 1 hectare en ligt in een beschermd natuurgebied. Er kan gezwommen en gevist worden. Is het een dagje wat minder mooi weer in het Westerwald? Dan is een bezoek aan het Marienbad in Bad Marienberg de moeite waard. Bij dit zwembad vindt u o.a. een dubbele glijbaan, een wildwaterbaan, massagedouches en een groot kinderbad. Er is ook een buitenbad en een groot saunaparadijs en een uitgebreid aanbod aan wellness activiteiten zoals massages en gezichtsbehandelingen. 

Uitstapjes in het Westerwald
De Druïde steen in Kirchen
Deze basaltsteen van 20 meter hoog en is waarschijnlijk al 25 miljoen jaar oud!
http://www.ich-geh-wandern.de/druidenstein-wanderweg-kirchen-a-d-sieg-ivv-permanentwanderweg

Erlebnisbrauerei in Hachenburg
Rondleidingen door de leukste bierbrouwerij van Duitsland!
http://hachenburger.de/

Birkenhof Brennerei in Nistertal
Rondleiding op de 1e zondag van de maand door een van de beste stokerijen van Duitsland.
http://www.birkenhof-brennerei.de/

Mijnwerkersmuseum in Herdorf
Mineralenexpositie en een rondleiding door de wereld van de mijnwerkers
http://www.kreis-altenkirchen.de/index.phtml?NavID=570.24.1

Kasteel van Montabauer
Het kenmerkende kasteel uit 1687 is nu een hotel. Lunch of diner in deze historische omgeving is bijzonder!
http://www.hotelschlossmontabaur.de/

Planetarium in Sessenbach
Bekijk meer dan 2500 sterren vanuit deze kleine sterrenwacht
http://www.sternwarte-sessenbach.de/

Bad Marienberg
Mooi gelegen kuuroord. Vergeet niet het blote voetenpad te lopen!
http://www.badmarienberg.de/


Motor rijden in het Westerwald
Wilt u een paar dagen op de motor genieten van een onbedorven natuurlandschap? Niet te ver van huis en zonder druk verkeer en grote steden? Dan is het Westerwald een uitstekende keuze. Het Westerwald ligt zo’n 60 km ten zuidoosten van Keulen en heeft voor motorrijders een afwisselend landschap in petto. De dichte bossen worden regelmatig onderbroken door mooie uitzichten over rivieren en op eeuwenoude kastelen. De wegen zijn rustig, goed onderhouden en boordevol heerlijke bochten.  De bekendste steden in het Westerwald zoals Hachenburg, Westerburg en Montabaur hebben mooie bezienswaardige gebouwen en uitstekende horeca!

Winter in de in het Westerwald
Het Westerwald is geen bestemming voor doorgewinterde skifans, maar als u in de winter in het Westerwald bent en er ligt een pak sneeuw…. dan zijn er toch een paar plaatsen waar u een heerlijk dagje op de lange latten kunt doorbrengen.

Wintersport in Bad Marienberg
In Bad Marienberg vindt u het kleine skigebied Schorrberg. Het skigebied heeft een liftje en twee afdalingen van 300 meter lang. Er is ook een kleine rodelafdaling in Bad Marienberg.
Ook het dorpje Driedorf heeft een klein eigen skigebied: Höllkopf. Hier kun je als beginner leren skiën, snowboarden en rodelen van gediplomeerde skileraren. In het buurdorpje Roth zijn vooral goede langlaufmogelijkheden.

Lees meer

Westerwald album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren