BOEKEN OF VRAGEN? 06 50 50 50 76

Hunsrück. Verrassend veel vakantie.

  • Zoek vakantiehuizen
< Naar vorige pagina

Vakantie Hunsrück

Voor natuurliefhebbers en rustzoekers is de golvende, langgerekte hoogvlakte van de Hunsrück een begrip. Typisch voor de Hunsrück zijn de prachtige vergezichten op een schitterende natuur. Middenin het bosrijke middelgebergte, dat omzoomd wordt door de riviertjes de Moezel, Saar, Nahe en Rijn, vindt u vele levendige vakantieplaatsjes.


Natuur in de Hunsrück

De Hunsrück is inmiddels een graag bezocht vakantiegebied, dat u ontdekt even ten zuiden van de Moezel. Het landschap wordt voornamelijk gekenmerkt door het bergachtige bosland met weiden en akkers, dat omzoomd wordt door de watertjes. Het is een zeldzaam tijdloos boerenlandschap met bovendien een gezonde, stofvrije lucht, zonnig en nevelvrij. Hoewel u hier vakantie viert te midden van rust en natuur, bent u zeker niet in de "middle of no where", wel is het een dunbevolkt gebied met een rijk wildbestand van vnl. herten, reeën en zwijnen en waar de beken rijk zijn aan forel.  Dit deel ven het Duitse middelgebergte heeft een hoogte van zo'n 700 m; de hoogste bergtop is de Erbeskopf, ook bekend als een gemoedelijk familieskigebied. Hier is ook de 1,3 km lange zomer- en winterrodelbaan.

Activiteiten in de Hunsrück

Hier op de Hunsrück worden de wandel- en fietsliefhebbers optimaal bediend. De nieuwe Saar-Hunsrücksteig is een geliefde wandeltocht, evenals de Ausonius- en de Keltenweg. De nieuwe 170 km lange Saar-Hunsrücksteig is een geliefde wandelroute, evenals de Ausonius- en de Keltenweg.

Voor bikers en fietsers is er een fantastisch net van fiets- en mountainbikepaden aangelegd o.m. over vroegere spoorbanen. U komt langs vele bezienswaardigheden, eeuwenoude burchten en door historische plaatsjes.

Voor onspannen wandeltochten door dichtbeboste heuvelruggen heeft u de keuze uit het Osburger en Schwarzwälder Hochwald (samen het Hochwald), het Idarwald en het Soonwald. Ook hier talrijke goed bewegwijzerde wandelpaden en verder ideaal voor de Nordic walkers.

Bezienswaardigheden in de Hunsrück 

Speciaal voor het toerisme is de maar liefst 140 km lange Hunsrück Höhenstraße ontwikkeld, niet te verwarren met de autosnelweg. Wel is het een moderne verbindingsweg om zonder haast de dorpjes en plaatsjes te bereiken; het is ook een goede verbinding tussen Trier en Kobenz.

Dat u zich in dit vakantiegebied geen moment zult vervelen komt niet in het minst door de vele interessante plaatsjes goede restaurants, gezellige terrasjes, vele winkeltjes en talrijke bezienswaardigheden.

Bv. verschillende te bezoeken burchten en kastelen; musea w.o. een speelgoedmuseum; de Schiefergrube en de Keltensiedlung 'Belginum' met o.m een oude keltische burcht in Bundenbach; Idar-Oberstein, beroemd als edelstenenstadje maar ook door haar hoog boven het stagde uittoornde Felsenkirche - een kerk gebouwd in de rotsen.

Lees meer

Hunsrück album

Met dank aan het Duits Verkeersbureau en de met VIVALDI Travel.nl samenwerkende Duitse vvv’s voor het beschikbaar stellen van foto’s.


Ook hier is het heerlijk vakantie vieren